понеделник, 20 октомври 2014 г.

Прокуратурата разследва разрешително за строеж в „Гео Милев"

Скандалът между гражданите от столичния квартал „Гео Милев” и поредния инвеститор, намерил вратичка в закона и съответния служител, който да му я отвори, стигна до прокуратурата.

Това стана ясно от съобщение за проведената среща между Софийска градска прокуратура, МВР и жителите на района.Водят се четири досъдебни производства, съобщиха от ръководството на Софийската градска прокуратура.

Първото е с правна квалификация по чл.216 от НК и касае изсечената в района на строителната площадка широколистна растителност, засадена в края на миналия век, със средства на живущите в района на ул. "Андрей Николов" 24.

Второто е за документно престъпление по смисъла на чл.311 от НК, извършено от длъжностно лице, служител на фирма за строителен надзор: „З В Консулт“ ООД, при издаването на разрешително за строеж на инвеститора „Агора-ИН“ ЕООД.

Две досъдебни производства се водят за престъпления по чл.330 от НК с предмет: запалени четири броя автомобили, собственост на протестиращите срещу строежа граждани, паркирани в района на строителния обект и препятстващи влизането в него на строителна техника.

Номерата с несъобразено със закона разрешително за строеж бяха много популярни в София по времето на кмета Стефан Софиянски, когато се вдигнаха огромни сгради на най-неподходящи места, но със изрядни документи. Експерти от районни кметски администрации коментират, че ако прокуратурата доведе до край разследването на вероятното документално престъпление, това ще е първи случай за намеса на държавата в злоупотребите в строителството в столицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар