сряда, 10 декември 2014 г.

Мобилно приложение показва свободни паркоместа в квартал "Редута" и "Гео Милев"

Край на досадното обикаляне в търсене на свободно паркомясто в София и в частност и в квартал "Редута" и "Гео Милев". Ново мобилно приложение показва на шофьорите къде могат лесно да паркират в центъра.

За стотици шофьори търсенето на място за паркиране често е истински кошмар. Вече има начин да се спестят нерви и време - с помощта на „София паркинг”.

Чрез него вижда в реално време къде и колко незаети места има в обособените паркинг зони, информира Нова телевизия.

„То е едно много полезно приложение за хората, които искат бързо и лесно да намеря свободно място. Потребителите могат да се доверят на 100% на информацията”, обясни Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност.

Освен колко са свободните паркоместа, приложението показва и най-краткия път до тях. Неудобството идва, когато друг успее да стигне пръв до избраната точка за паркиране.

„Зоните така са подбрани, че веднага може да се насочи към друга, в която има по-голям брой свободни места”, добавя Пеков.

От Центъра за градска мобилност обещават, че в бъдеще апликацията ще дава максимална информация за паркирането не само в центъра, но и в целия град. И се надяват „София паркинг” да намали задръстванията и вредните емисии във въздуха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар